Saturday, October 24, 2020

10 Mënyra si të bësh më të pëlqyeshëm vendin e punës

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

blog 17

  1. Kolegë të shkëlqyer me një ‘Mirëmëngjes’, ‘ Ditë të këndshme’, ‘Ckemi’ apo ‘Mirupafshim’. Duke e përshëndetur një person ti je duke e njohur dhe duke e mirëpritur prezencën e tij/saj.
  2. Thuaj ‘Të lutem’ kur kërkon ndihmë nga një koleg. Psikologjikisht fjala ‘ Të lutem’ është një fjale magjike.
  3. Thuaj ‘Faleminderit’ pasi të marrësh ndihmë nga një koleg. Ështe kënaqesi kur dikush të falenderon ty.
  4. Të respektosh opinionin e të tjerëve, edhe kur ti nuk je dakort me të. Është në rregull të shprehësh një mos-dakortësi, por gjithmonë duke përdorur shumë takt, qoftë edhe me tonin e zërit. Qëndro I hapur ndaj sugjerimeveedhe nëse ato vijnë nga një vartësi juaj, pasi disa mund të jenë të vlefshme.
  5. Ji i përpiktë në takime dhe mos I lejo të tjerët tëp resin për ty. Koha është e cmuar për këdo. Nëse do bëhesh vonë, lajmëro sekretarinë apo personat qe janë në pritje.
  6. Hap ose mbaj hapur derën për kolegët. Ky veprim do të vlerësohet nga ata. Thuaj ‘Faleminderit’ atyre që të hapin deren ose e mbajnë hapur atë për ty.
  7. Hapi rrugë të tjerëve të cilët nuk kanë mjaftueshëm hapësirë për të kaluar, ndërsa tek shkallët qëndro në një anë për ti lënë mundësi kalimi atyre që e kanë me nxitim.
  8. Shmang rrëmujat përreth ashensorit. Lejo që të tjerët të hyjnë fillimisht e më pas ti.
  9. Sistemo dhe mbaj pastër vendin pasi e përdor atë. Shty karrigen dhe hiq filxhanët apo gotat e përdorura pasi përfundon nje takim. Vendos librat në vendin përkatës pasi ke mbaruar punë.
  10. Ofroi ndihmë një kolegu duke e ndihmuar në mbajtjen e ndonjë objekti me peshë. Ofroji ndihmë të gjithë kolegëve.

 

 Burimi: www.SingaporeServiceAcademy.com

“Miku juaj për punë dhe karrierë”duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...