Monday, January 18, 2021

1.4 Aftësitë dhe prirjet

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Udhezuesi i Karrieres Suaj1Prirjet dhe aftësitë tuaja janë zotësia që ju zotëroni ose që e keni përfituar përmes trajnimit dhe përvojës. Sa më shumë të keni këto aftësi për punën që dëshironi, aq më shumë do të donit të përfitoni nga arsimi, puna, përvojat vullnetare ose projektet personale. Është e rëndësishme që ju të njihni pikat tuaja të forta.

Në ushtrimin e mëposhtëm, rendisni aftësitë dhe prirjet tuaja duke zgjedhur kategoritë e punës që u përshtaten më mirë aftësive tuaja.

A. Vlerësimi i aftësive dhe i prirjeve të mia

Aftësitë për punësim janë aftësitë e nevojshme për të hyrë, për të qëndruar dhe për të pasur sukses në botën e punës.
Më poshtë ju paraqitet një listë me aftësi, e cila do t’ju ndihmojë të identifikoni aftësitë tuaj në punë. Sipas shkallës së mëposhtme të vlerësimit qarkoni shkallën e rëndësisë që ju i jepni secilës aftësi. Zgjidhni vlerësimin qëu përshtatet më mirë aftësive tuaja.

4 – Shumë i aftë   3 – Mjaftueshëm i aftë
2 – Pak i aftë         1 – Jo i aftë

Aftësi Menaxheriale
4     3     2     1     Të administroni Burimet Njerëzore, programet dhe aktivitetet
4     3     2     1     Të përgatisni buxhetin
4     3     2     1     Të klasifikoni informacionin
4     3     2     1     Të koordinoni njerëzit, eventet dhe detyrat
4     3     2     1     Të merrni vendime dhe të përdorni strategji
4     3     2     1     Të delegoni detyrat dhe përgjegjësitë
4     3     2     1     Të vlerësoni performancën, të dhënat dhe rezultatet
4     3     2     1     Të menaxhoni grupin
4     3     2     1     Të menaxhoni personelin dhe aktivitetet
4     3     2     1     Të organizoni personelin dhe eventet
4     3     2     1     Të planifikoni, të caktoni qëllimet dhe buxhetin
4     3     2     1     Të mbani shënime
4     3     2     1     Të mbikëqyrni personelin
4     3     2     1     Të trajnoni persona
4     3     2     1     Të punoni në komisione
4     3     2     1     Të demostroni aftësi lidershipi
4     3     2     1     Të tregoni vëmendje dhe kujdes
4     3     2     1     Të bëni transaksione financiare
4     3     2     1     Të planifikoni dhe të menaxhoni kohën
4     3     2     1     Të punoni nën presion
4     3     2     1     Të formuloni politika dhe proceduara
4     3     2     1     Të zgjidhni probleme
4     3     2     1     Të keni një memorie të mirë për fakte, shifra dhe njerëz
4     3     2     1     Të ngrini probleme
4     3     2     1     Të krijoni prioritete

Për më tepër ushtrime për vlerësimin e aftësive dhe prirjeve të tjera na ndiqni në seksionin më të zgjeruar të këtij udhëzuesi në duapune.com

B. Përmbledhja e aftësive dhe e prirjeve të mia

1. Cilat janë aftësitë tuaja më të forta?
2. Cilat janë aftësitë tuaja më pak të zhvilluara?
3. Cilat janë aftësitë që doni të zhvilloni?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...